Kosár

A kosár üres.

Kategóriák

Szépkörmök blog

Hidegallergiás kéz ápolás

Bár még javában tombol a kellemes indián nyár, a hidegallergiás kézbőr tüneteire és azok ápolásának felkészülésére már most is érdemes gondolnunk.

...

A hidegallergiás kézbőr kínzó tünetei nagyon sok embert érintenek, válogatás nélkül, minden korosztályban, nemtől függetlenül. Okai rendkívül szerteágazóak és néha amilyen gyorsan érkezik egy-egy életszakaszba, olyan gyorsan el tűnik néhány év után. Ám nem mindenki ilyen szerencsés, sajnos sokaknál ez évtizedek óta olyan visszatérő késő őszi és téli probléma, amit komolyan kell venni és kezelni szükséges. 

Az okait igen nehéz kideríteni, de azoknál gyakoribb az előfordulása, akik egyébként is rendelkeznek intoleranciával, mint ételallergiával, vagy növényekre, esetleg állatszőrre való érzékenységgel.

A hidegallergia során a kézbőr és sok esetben az arcbőr is, a hideggel és széllel való érintkezésnél extrém módon kiszárad, kivörösödik és az érintett bőrfelületben hisztamin szabadul fel. Ez komoly viszkető, égő, fájdalmas érzésként jelenik meg, ami akár egy-két órán át is eltarthat, valamint az érintett bőrfelület kiszárad és berepedezik. Ez utóbbi akár fertőzésekre való hajlamot is jelenthet, tehát a hidegallergia problémáját nem érdemes a szőnyeg alá söpörni.
A leginkább fiatal felnőttkorban jelentkező probléma sajnos nem megelőzhető, nem kikerülhető, csupán felkészülni lehet rá, valamint kezelni a tünetek jelentkezésénél.

Kézápoló szakemberként az ilyen bőrtünetek észlelésekor vizsgáljuk meg alaposan a kézbőr felületét. Ha nincsenek rajta mikrorepedések, amik akár vérezhetnek is, ajánljunk bátran mélytápláló kézkrémet, a Crystal Nails Cashmere Intense kréme otthoni és szalon kiszerelésben is tökéletes megoldás erre a problémára. Mindezek mellett a rendszeres paraffinos kézápolás bizonyítottan hatékony a tünetek visszaszorítására.
Akut esetben jó szívvel ajánljuk a vendégünknek otthonra is a paraffinos ápológépet.
Az aromás paraffinok közül a leginkább hatékony a hidegallergiás kezeléseknél a teafa, a levendula vagy a narancs, ezek is kaphatóak már 450 grammos kiszerelésben, otthoni használatra is.

A paraffinos kezelést mindig peeling-el kezdd, ami kíméletesen segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. Ehhez a BB organikus bőrradírját használd, ami egyben segít megpuhítani is a hideg által kikeményedett bőrfelületet.

A hidegallergiás kezű vendég számára az otthoni ápolás kulcsfontosságú, ajánlj neki bátran megfelelő ápoló krémeket, valamint a természetes bélelésű bőrkesztyű viselését az első hidegebb őszi szél megjelenésétől fogva.

 

 

 

 

... ...

Prémium műköröm márkák egy helyen!

Látogass el üzletünkbe!

Nyitvatartás
Útvonaltervezés

Légy naprakész

Értesülj egy pillantás alatt a legújabb körmös hírekről, kedvezményekről és újdonságokról!