Kosár

A kosár üres.

Kategóriák

Szépkörmök blog

Zselé vagy AcrylGel?

Néhány éve az AcrylGel valósággal berobbant a műkörömépítő alapanyagok palettájára, és olyan népszerű lett, mint eddig még egyetlen anyag sem.

...

Zselé vagy AcrylGel?

Néhány éve az AcrylGel valósággal berobbant a műkörömépítő alapanyagok palettájára, és olyan népszerű lett, mint eddig még egyetlen anyag sem.

Megrögzött zselés szakemberek cserélték le az építőanyagukat a forradalmain új, hibrid anyagra. Érdemes körül járni ezt a témát, ami némi összehasonlítást ad a két alapanyag tulajdonságai és felhasználhatósága alapján.

Az építőzselék új generációja olyannyira modern receptúra alapján készült, hogy szinte magától megépül vele a köröm. Minimális mozgatás szükséges a terítésük közben, s ezeknek a kiemelkedő tulajdonságoknak tökéletesen megfelel a Crystal Nails Superior építő zselé termékcsaládja. Előnyük továbbá a cover pink és a milky esetében a prémium kategóriás pigmentáltságuk, ami nem befolyásolja a kötésidőt.

Általánosságban a clear építőzselék előnye pedig az, hogy valóban víztiszták, ennek ékes példája a BrillBird Bouncy Builder clear építőzselé. Ez az egyik legnépszerűbb építőzselé a piacon, ugyanis még a nyári nagy melegben sem lágyul jelentősen. Így akár 2-3 körmöt is be tudsz vele tölteni egyszerre anélkül, hogy elfolyna az elsőre felvitt anyag. A clear AcrylGel nem mondható víztisztának, így beépített díszítéshez az nem alkalmas. Annál inkább viszont minden más esetben: töltéshez, reverse tiphez és sablonos meghosszabbításhoz is abszolút nyerő az AcrylGel, mivel nem lágyul és nem folyik be a sáncokba sem. Ezek alapján  kijelenthető, hogy kezdő esetében az AcrylGel alapanyagok kezesebb, mert hosszabb időt ad a modellezésre a gyakorlások során.

A polimerizációs hőképződés csökkentése fontos kérdése a műköröm alapanyagoknak. A zselé ebben az összehasonlításban egy hajszállal alulmarad az AcrylGel-lel szemben, így ez utóbbi anyagot használd bátran.  A vékony körmű vendégeid esetében, cseppet sem fogja sütni őket az anyag a lámpában való polimerizáció során.

A formázhatóság terén a zselé egy kifejezetten keményre kötő, merev anyagnak számít (a rugalmas építőzseléket külön jelölik, általában "gummy" kifejezéssel) amit építhetsz reszelésmentes technikával és a hagyományos formareszelős módszerrel.

Az AcrylGel a teljes kikötése után is bámulatosan könnyen reszelhető, jó példa erre a Sens Cover Rose vagy Cover Peach anyaga, aminek a megformázásához bőven elég egy 180-as Crystal Nails Xtreme reszelő, csuklóbarát anyag.

Lehetne még százféleképpen hasonlítani egymáshoz a két anyagot, de elsősorban neked kell kiismerned magad munka közben és azt, hogy a kezed finommotoros mozgásához melyik anyag passzol leginkább. Érdemes mindkét anyag esetében egy-egy technikai képzés során elsajátítani a profi technikát és utána hagyni letisztulni az egyéni preferenciádat.

... ...

Prémium műköröm márkák egy helyen!

Látogass el üzletünkbe!

Nyitvatartás
Útvonaltervezés

Légy naprakész

Értesülj egy pillantás alatt a legújabb körmös hírekről, kedvezményekről és újdonságokról!